Ułatwienia dostępu

W gminie Izbicko, w świetlicy wiejskiej w Suchodańcu na Opolszczyźnie, uczestniczki warsztatów pod okiem dietetyk Sandy Malek przygotowywały potrawy na bazie ryb, grzybów czy kapusty. Dowiedziały się także jakie zamienniki stosować np. do osłodzenia deseru, zamiast zwykłego cukru.

Po przygotowaniu potraw nadeszła najsmaczniejsza część warsztatów, czyli skosztowanie wykonanych dań.

etnofitsuchodaniec1
etnofitsuchodaniec2
etnofitsuchodaniec3
etnofitsuchodaniec4
etnofitsuchodaniec5
etnofitsuchodaniec6
etnofitsuchodaniec7
etnofitsuchodaniec8
etnofitsuchodaniec9
etnofitsuchodaniec10
etnofitsuchodaniec11
etnofitsuchodaniec12
etnofitsuchodaniec13
etnofitsuchodaniec14

Równie smakowicie było w województwie kujawsko-pomorskim, gdzie w Ośrodku Turystycznym „Jarzębina” w gminie Cekcyn także tworzono potrawy z akcentem fit. Tu rolę główną odgrywała kasza gryczana, ryba oraz mix sałat.

etnofitkujpom1
etnofitkujpom2
etnofitkujpom3
etnofitkujpom4
etnofitkujpom5
etnofitkujpom6
etnofitkujpom7
etnofitkujpom8

 

Realizowane Projekty